Evde Yapılabilecek En İyi Hobiler

evde yapılabilecek en iyi hobiler

Bir eğlence ortamı oluşturmak için şimdiki zamandan daha iyi zaman yok. Saatleri doldurmak ve ruh halinizi yükseltmek için evde yapılabilecek en iyi hobiler hangisi bunları açıklayacağız.

        Boş zamanlarınızda sadece zevk için yapılan herhangi bir etkinlik olan hobiler duygusal refah ve zihinsel sağlık için gerçekten önemlidir. Herhangi bir hobi üzüntü veya kaygı duygularını hafifletmek için kullanılabilir.

       En iyi Hobi seçiminde yanlış diye bir şey yoktur. Yeni ve zorlu bir aktiviteyi öğrenmek ve tamamlamak size özgüveninizi artıran bir ustalık duygusu verir. Eğer eğlenceli bir şeylerin peşindeyseniz yeni bir etkinliğe katılmak veya ilham vermek için bu anlatacağımız harika ve en iyi hobileri düşünün. Bu sayede belki bir fenomen veya bir sonraki Picasso olduğunuzu keşfedebilirsiniz.

Evde Yapılabilecek En İyi Hobiler

Yetişkinler için El Sanatları

          Çizgilerin içindeki renklendirmenin izin verdiğinden daha fazla özgürlük ve yaratıcılık arzuluyorsanız evde rahatlıkla yapabileceğiniz el sanatlarına yönelebilirsiniz. Yetişkinler için el sanatları söz konusu olduğunda suluboya ile resim yapmayı, kaligrafi, nakış, örgü ve temelde hayal gücünüz ne olursa olsun hayal edebilirsiniz. İğne oyası, kanaviçe işi, bulmacalar, bir boyama kitabındaki bir sayfayı renklendirme gibi yaratıcı aktiviteler hakkında özellikle harika olan şey ilerleme ve açık bir uç nokta görmenize izin vermesidir. Bunların hepsi benlik saygınızı artıran bir tamamlama duygusu ve ustalık duygusu içerir.

          Özellikle örgü günümüze odaklanmanıza yardımcı olmak için puan kazanıyor. Dikkatli olmanız gereken faaliyetler (tığ işi, örgü, iğne oyası, renklendirme) nefesinize odaklanarak duyularınızda olmanıza ve düşünmeyi bırakmanıza yardımcı olur. Bunlar odağı ve dikkati arttıran, kaygı ve depresyonu azaltan ve aynı zamanda kendin için daha fazla takdir sağlamaya yarayan ön lobunu güçlendirir. Araştırmaya göre her türlü sanat ve zanaat yapmak beyninizdeki ödül merkezini açıyor.

Yetişkinler İçin Yapbozlar

        Bulmacalar yüzyıllardır var. İnsanların yapbozlara olan ilgisi teknolojiden ve koşuşturmacadan uzaklaşıp temel bilgilere geri dönme isteğidir. Tabii ki şu anda herkes evde çok daha fazla zaman harcıyor bu yüzden bulmacalar yalnız veya başkalarıyla zaman geçirmek için harika seçenekler olarak karşımıza çıkıyor.

        Ve bulmacalar arkadaşlarınızla bağlantı kurmanıza ve evinizin dışında dolaşmanıza yardımcı olabilir. Şöyle ki en yakın arkadaşlarınızla uzaktan mesafeli bir bulmaca yarışması düzenleyebilirsiniz. Herkes aynı yapbozdan alır ve bunu yapmak için günde iki saat ayırır. Gecelik olarak kontrol edersiniz ve ilk önce bitiren yarışmayı kazanır. Bu mesafe ne olursa olsun sevdiklerinizle bağlantıda kalmanın harika bir yolu değil aynı zamanda eğlenip kafa dağıtabileceğiniz bir seçenektir.

         Yönteminiz ne olursa olsun sonucunda bilişsel yetenekler, problem çözme becerileri ve görsel-mekansal akıl yürütme yolunda kendinizi geliştirirsiniz. Ve nihayet bir bulmacayı çözdüğünüzde beyniniz ruh halinizi düzelten nörotransmiter dopamini serbest bırakarak ve rahatlama hissi verir.

Değişik Yemek Tarifleri Deneme

        En iyi hobiler için farklı yemek tariflerini de deneyebilirsiniz. Yemek pişirmek sizin için bir zorunluluksa burada eğlence bulamazsınız. Ancak bir hobi için sabırsızlandığınız zaman bu yeni bir şeyler yapmak demektir. Mutfak zamanınız size neşe getirdiği ve sizi heyecanlandırdığı sürece hobi alanına dönüşür.

          Doğrama veya karıştırmanın tekrarlayan doğası, yaratıcı yönü, ocağın sıcaklığından gelen rahatlık, pişirmenin katı kuralları, hepsi çok rahatlatıcı olabilir. Bilim de bunu kabul ediyor, yemek pişirme gibi projelere sık sık giren kişilerin daha rahat ve mutlu hissettiklerini söylüyor. Bu nedenle kek dekorasyonunu veya evde ekmek yapmayı deneyin. Veya daha farklı bir mutfak hobisi oluşturabilirsiniz. Bunlar yemek fotoğrafçılığı veya kendi sebze bahçenizi oluşturmak olabilir.

Yetişkin Boyama Kitapları

           Yetişkin renklendirme kitaplarını birkaç yıl önce keşfetmiş ve denemiş olabilirsiniz ama şimdi bir kez daha sakinleşmek için mükemmel bir zaman. Amerikan Sanat Terapisi Derneği Dergisi’nde yayınlanan araştırmalar renklendirme mandalalarının endişeyi sadece 30 dakikada azaltabileceğini düşündürmektedir. Sakinleşmek için boyama kitabınızın mandalalarla doldurulması gerekmez. Araştırmacılar herhangi bir makul karmaşık geometrik desenin meditatif durumu ve endişeden kurtulmayı sağlayabildiğini buldular. O yüzden bu salgın döneminde bu kitaplardan yararlanabilirsiniz.

Dans Etmek

            Endişe mi hissediyorsunuz? O zaman sevdiğiniz bir müziği açın ve kendinizi ritme kaptırın. Bunun için bir deneyim gerekmez. İster YouTube’da takip edin ister dans kardiyo videoları ile ter atın sonucunda gelen tüm iyi hisler ve azalan kaygıyla mutlu olduğunuzu göreceksiniz. Ayrıca dans diğer etkinliklerin aksine denge, güç, dayanıklılık ve bilişsel yeteneği birleştirir. Böylece güçlenirken eğleneceksiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık