En İyi 10 Oyuncu Ekipmanı Tavsiyesi

en iyi oyuncu ekipmanları

Oyun oynamayı seven çok kişi var. Günümüzde ise bu hobilerine ciddi bütçeler ayırmaya başlayan, en kalitelerini koleksiyon yapan binlerce insan da mevcut. Genelde daha iyi bir oyun deneyimi için oyuncular (“Gamer”’lar) en iyi işlevsel ekipmanları kullanmaya çalışıyorlar.

Oyunları ise oyun konsollarından, telefonlardan, dizüstü bilgisayarlardan veya masaüstü bilgisayarlardan oynayabiliyorlar. Genelde donanımlı ve kaliteli bir oyun ortamı ve oynayış geçirmek isteyen oyuncular masaüstü setleri kullanıyor.

Diğerlerine göre daha da rahat olan bu seçenek; beraberinde de bütçeyi diğerlerine nazaran daha fazla kullanmanızı gerektiriyor. Peki, en iyi 10 oyuncu ekipmanı neler? Hangi dünyaca ünlü markalar hangi ürünlerde en iyisi? İşte en iyi oyuncu ekipmanları tavsiyesi ile ilgili aradığınız her şey…

En iyi Oyuncu Ekipmanları

1.Bilgisayar

En iyi oyuncu ekipmanları içerisinde elbette oyuncu için en önemli alet bilgisayarıdır. Diğer ürünleriniz ne kadar kaliteli ve yüksek meblağlarda olursa olsun, eğer bilgisayarınız oyunları kaldıramıyorsa veya özellikleri yetersizse, oyun deneyiminizde sürekli aksaklık yaşayabilirsiniz.

Bu nedenle öncelikle alacağınız bilgisayarın oyun bilgisayarı formatına uygun olup olmadığına veya oyun bilgisayarı olmasına dikkat etmelisiniz.

Özellikle eğer dizüstü bilgisayar alacaksanız; bunu kaldırıp kaldıramayacak olup olmadığına, işlemcilerine, depolama alanlarına ve RAM kapasiteleri gibi faktörlere bakmalısınız. Oyun PC’leri ve dizüstü bilgisayarlar için en çok tercih edilen Monster, Lenovo, MSI, Asus gibi markaların ürünleri oluyor.

Ayrıca En iyi laptop markası hangisidir? Bilgisayar markaları kalite sıralaması içeren makalemize buradan ulaşabilirsiniz.

2.Monitörler

Eğer çoğu oyuncunun yaptığı gibi oyun deneyiminizi maksimum gerçekliğe ve kaliteye ulaştırmak istiyorsanız; bir büyük ekranlı veya birden fazla ekranlı monitörler kullanabilirsiniz. Son yıllarda oldukça popüler olan ve TV’lerde de kullanılan bükey şeklinde monitörler de çok tercih edilen seçeneklerden birisi hâline gelmiş durumda. Bunun nedeni ise gerçeklik hissini arttırması.

Monitör bakarken veya alırken dikkat etmeniz gereken en önemli husus ise size yüksek çözünürlükte bir bakış alanı sağlayıp sağlayamadığı. Piyasada en iyi monitörleri üreten (kullanıcı yorumlarına göre) markalar ise şu şekilde: ASUS, CBOX, MSI, Samsung.

3.Kulaklıklar

Oyunun ses seviyesi size ne kadar kaliteli ve iyi bir şekilde gelirse, sizi gerçek hayattan kopararak soyutlaştırma ve sanki o alandaymışsınız hissi verme olasılığı da o doğrultuda artacak olduğundan, kulaklıklar oyuncular için en önemli ekipmanların başında yerini alıyor. Bu nedenle kulak üstü kulaklıklar oyunlar için biçilmiş kaftan hâline geliyor.

İyi bir kulaklık arayışındaysanız, öncelikle normal müzik dinlemek için üretilmiş kulaklıklardan ziyade, pedleri daha büyük ve kafa kısmının sizi rahatsız etmemesine dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde çok uzun süre kafanızda duran kulaklıklar kulaklarınıza ve kafa şeklinize zarar verecektir. Oyun kulaklığı için ise: HyperX, Mionix Nash, Asus Stix vb.

4.Klavyeler

Sanal hayattaki eliniz ve kollarınız olan Klavye, Mouse ve oyun kolları, oyundaki performansınızı en çok etkileyen etkenlerden birisi oluyor. El ve parmaklarınızın hızına ayak uydurabilecek, geniş ve konforlu bir klavyeye ihtiyacınız var. Bu alanın en iyileri ise, Logitech, Razer, Cooler Master.

5.Mouse’lar

En iyi oyuncu ekipmanları tavsiyesi listesindeki en önemli parçalarından biri olan Mouse seçiminizde, elbette normal bir Mouse de kullanmanız mümkün fakat üzerinde birden fazla tuşu bulunduran veyahut kişiselleştirebileceğiniz tuş düzenini kurabilmenizi sağlayan, tercihen kablosuz, pil ömrü uzun ve her yüzeyde çalışan bilen kaygan Mouse’lar oyuncular için çok kullanışlı ve mantıklı bir seçim olacaktır. Yine Logitech, SteelSeries, Corsair Harpoor, Mouse seçiminiz için en uygun ve kaliteli markalardandır.

6.Mouse Pads

En az Mouse seçiminiz kadar bir Mouse Pad’a sahip olmanız da önemli. Herhangi bir markadan alabileceğiniz geniş kaymayan ve hassas kontrolü size sağlatacak rahatlığı verecek bir Mouse Pad alabilirsiniz.

7.Oyuncu Koltukları

Oyun oynamak, elbette profesyonel olanlar veya olmayı düşünenler için kısa süreçli bir zaman diliminden oluşmuyor. Bir oyun saatlerce sürebiliyor. Bu nedenle sürekli oturur pozisyonda durmak çeşitli omurga rahatsızlıklarına yol açıyor ve duruş bozuklukları baş gösteriyor.

Bunu minimum seviyeye indirmeniz açısından koltuklarınızı baştan savarak değil, dikkatli seçerek almanız tavsiye ediliyor. Özellikle genelde başınızın seviyesine kadar uzanan ve dik durmanızı sağlayan uzun koltuklar tercih edilmeli. Bu alanın en iyileri ise şu şekilde: xDrive, DXRacer, Everest Rampage vb. markalardır.

8.Oyuncu Gözlükleri

En az sandalye kadar önemli olan bir diğer kategori ise, oyun dünyası için yeni bir ürün: Oyuncu Gözlükleri. Uzun saatler boyunca ekrana bakan yorgun gözler, elbette beraberinde birçok göz rahatsızlıklarına yol açıyor. Ayrıca bu gözlüklerin sağlık açısından avantajı olduğu kadar, daha net ve canlı bir görüş de sağlamasıyla öne geçiyor.

9.Mikrofonlar

Birlikte oynanan oyunlar için bulunması şart olan mikrofonlar, Rode, HyperX, Rampage gibi markalardan almak istediğiniz mikrofonunuz için fikir oluşturabilirsiniz.

10.Oyun Kolları (Gamepads)

Oyunları en az klavye ve fare ile oynama kombinasyonu kadar, konsollar veya PlayStation’larda oyun kolları yardımı ile oynayan kişi sayısı da göz ardı edilemeyecek kadar fazla sayıda.

Nedenlerinden birkaçı iki elin de aktif bir şekilde hareket edebileceği şekilde tasarlanmaları ve tutularak oynanmaları, tuş haricinde farklı şekillerde yapılarının olması vb. kablosuz olan bu kolların piyasada binlerce çeşidini bulabilmek ise artık çok kolay. En çok tercih edilen oyun kolları markaları ise şu şekilde: Sony, Xbox, Logitech, Razer vb.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık