En İyi Robot Süpürge Hangisi? Akıllı ve Robot Süpürge Tavsiyesi

en iyi robot süpürge hangisi

Son zamanların yeni trendlerinden biri olan robot süpürgeler artık her evde yer almaya başladı. Kullanımı o kadar kolay ki kanepeden kalkmanıza bile gerek yok. Yeni nesil bir ürün kategorisi gibi hissettirse de, evinizdeki tozu, evcil hayvan tüylerini ve diğer kalıntıları parmağınızı kaldırmanıza gerek kalmadan temizlemenize yardımcı olacak birkaç iyi robot süpürge bulunmaktadır. Peki en iyi robot süpürge hangisi? Robot süpürge tavsiyesi arayan kişiler için en iyi robot süpürgeleri içeren bir liste hazırladık ve tam olarak aradığınız akıllı robotu bulmanıza yardımcı olacak birkaç ipucu sağladık.

1. Roborock S5 Max

Elektrikli süpürge tipi : Robot elektrikli süpürge ve paspas, Boyut : 350 x 350 x 97 mm, Fırçalar : 1x yan fırça, 1x zemin fırçası, Hazne kapasitesi : 0,46 litre, Paspas seçeneği : Mikrofiber, Çalışma süresi : 180 dakikaya kadar, Akıllı asistanlar : Amazon Alexa, Google Assistant

Roborock, en sevdiğimiz elektrikli süpürge üreticilerinden biridir. Birbiriyle harmanlanan modelleri ile geniş bir elektrikli süpürge yelpazesine sahiptir, ancak şu anki en iyi seçimimiz olan Roborock S5 Max’dir. Bu model, eski S6 modelinin birçok özelliğine ek olarak zeminleri silmek için geliştirilmiş bir sisteme sahiptir. Sert zeminler ve paspas için en iyi robot süpürge olarak ön plana çıkmaktadır.

Bu aynı zamanda test ettiğimiz en akıllı elektrikli süpürgelerden biridir. Bu temizleyici evinizin haritasını çıkardıktan sonra, onu odalara bölebilir ve girilmez alanlar belirleyebilirsiniz. İkincisi özellikle akıllıdır, çünkü S5 Max önce kuru alanları süpürebilir ve paspas özelliğini kullarak paspas yapabilir.

Roborock S5 Max Müşteri Yorumu

“Uzun araştırmalar ve farklı markalar arası karşılaştırmalar sonrası Roborock S5 max modelini almaya karar verdik.Robot süpürgede en önemli şeyin haritalama ve haritalamaya göre boş alan kalmadan uygun düz çizgi tarzı alanlar planlayarak (böylelikle aynı yerde dönüp durmadan) şarjıda verimli kullanarak temizlemenin, temizleme süresinin (60 dk olanlar anca 2 oda temizleyebilir) ve bu sürede şarj azaldığında şarj ünitesine gelerek şarj olup hemde kaldığı yerden devam edebilmenin ve emiş gücünün (1600-2200 pa arası), hepa filtrenin (tozu dışarı vermemesi ,alerjili için kesinlikle bu filtreli tercih etmelisiniz), tek şarjla temizleyebildiği alan olduğunu öğrendik. Sitelerden İncelediğimiz marka ve modellerde haritalamanın sorunları olduğunu (dolayısı ile birkaç oda temizleyemeden şarjı bitirdiği ),şarj sonrası kaldığı yerden devam etmediğini yada etse bile 3-4 saatlik şarj sürelerinin olduğunu gördük.S5 max haritalaması ve bu haritalamaya göre çizgi yol planlaması,şarj bitince kaldığı yerden temizliğe devam etmesi, kaldığı yerden temizliğe yetecek kadar şarjı hesaplayıp o kadar şarj olup kaldığı yerden temizliğe devam etmesi,2000pa güçlü emiş gücü, ister haritalanan tüm alan, ister oda seçilerek temizleme ve paspaslama (hatta temizleme ve paspaslamanın kaç kere olacağı 1-2-3 kere, yada paspaslama olmayacağı),girilmeyecek zone alan ve oda oluşturabilme (hatta halı bile seçebilme), yıkanabilir hepa filtre, özellikleri için tercih ettik.

10 gündür kullanıyoruz ..hanım robot süpürge istediğinde Ben gırgır tarzı temizlik yapabilir anca diye düşünerek pek taraftar değildim ama çöp kutusundaki topladığı toza ve temizlediği yerlere baktığımda normal hepa filtreli bir süpürge gibi temizlediğini gördüm. Tüm özelliklerini denedik..85 dk da bürüt 170 m2 evimizi temizliyor %35 de şarjı kalıyor. Anlık izleyebiliyorsunuz uygulamadan. hepsi mükemmel çalışıyor. Paspaslaması da (paspaslamadan önce 3 kez süpürüyorsunuz) çok iyi. Hanım çok memnun hatta eski temizlikçimizin adını vermiş robota!!”

2. Neato Botvac D7 Connected

Elektrikli süpürge tipi : Süpürge, Boyut : 319 x 336 x 100 mm, Fırçalar : 1x yan fırça, 1x zemin fırçası, Hazne kapasitesi : 0,7 litre, Paspas seçeneği : Hayır, Çalışma süresi : 120 dakika, Akıllı asistanlar : Amazon Alexa, Google Assistant

Neato Botvac D7 Connected, satın alabileceğiniz en akıllı robot süpürgeyi üretti. Bu modelde yeni olan, temizleyici için kullanılmayan alanları belirlemenize olanak tanıyan akıllı bir haritalama sistemidir ve cihazın, diğer alanları görmezden gelerek evin kullanmak istediğiniz bölümünü temiz tutmasını sağlar. Temizleyici, ilk temizliğinden sonra evinizin haritasını çıkardıktan sonra temizlemeyeceği alanları belirleyebilirsiniz. En iyi robot süpürgelerden biri olan Neato Botvac D7 Connected ‘in en büyük dezavantajı fiyatının çok pahalı olmasıdır.

3. Ecovacs Deebot N79s

Elektrikli süpürge tipi : Süpürge, Boyut : 330 x 330 x 78 mm, Fırçalar : 2x yan fırça, 1x zemin fırçası, Hazne kapasitesi : 0,3 litre, Paspas seçeneği : Hayır, Çalışma süresi : 90 dakika, Akıllı asistanlar : Amazon Alexa ve Google Asistan

Bu modelle akıllı navigasyon maalesef bulunmamaktadır. Bunun yerine, hareket eder ve mobilyalardan ve duvardan sekip başka tarafa gider. Bu bir temizleme döngüsünün listedeki diğer robot süpürgelere kıyasla daha uzun sürdüğü anlamına gelir. Ecovacs Deebot N79S, zekadan yoksun olan özelliğini temizleme kalitesini telafi ediyor. Testlerimizin sonunda, sert zemininin ve halımızın olağanüstü derecede temiz olduğunu ve tozun büyük bir kısmının toplandığını gördük. Temizleme kalitesi olarak fiyatına göre en iyi robot süpürge olarak listemizde olmayı hakediyor.

4. Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop – Akıllı Robot Süpürge

Elektrikli süpürge tipi : Süpürge, Boyut : 353 x 350 x 81.5mm, Fırçalar : 1x yan fırça, 1x zemin fırçası, Hazne kapasitesi : 0,6 litre, Paspas seçeneği : Nemli Temizleme, Çalışma süresi : 120 Dakika, Akıllı asistanlar : Hayır

Xiaomi kalitesi tartışılmaz bir marka artık. En iyi robot süpürge listesinde Xiaomi olmazsa olmazdı. Cihaz Xiaomi ailesinin en yeni üyelerinden birisi. Mijia 1C olarak da geçiyor. Hem ıslak hem de kuru temizleme yapabiliyor. Kısa sürede şarj olup uzun süre temizlik yapabiliyor. Şarjı azaldığında otomatik olarak kendi şarj ünitesine gidip kendini şarj edebilmektedir. Haritalama Özelliği yazılım güncellemesiyle geliyor. Ayrıca en büyük artısı listedeki diğer ürünler içerisinde en kolay temin edilebilen ve ucuz olan robot süpürge. Yedek parça ve garanti sorunu yok. Herhangi bir sorun durumunda Xiaomi Türkiye Garantisiyle direk garantiye kendiniz de gönderebilirsiniz.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Müşteri Yorumu

Müşteri Yorumu-1

“Şarjı %15 olduğunda dock’a gitti ve ~2 saatte %100 şarj oldu. Standart emiş gücünde ~80 dakikada 55m2 alanı bazı yerleri 3 defa geçerek temizledi. İnanılmaz başarılı şekilde bir temizlik gerçekleştirdi. Evimizde köpeğimiz olduğu için bu tarz bir cihaz şart olmuştu ve parasını sonuna kadar hakettiğini bize gösterdi. Deneme yapmak için 1 hafta evi süpürmedik. Robot 78 dakikanın sonunda 600ml kapasiteli temizlik haznesini sonuna kadar doldurmuştu. 1 haftada bu kadar kirleneceğine ihtimal vermezsiniz. Ya da bir sefer de bu kadar çok fazla kiri temizleyebileceğine..”

Müşteri Yorumu-2

“1) Haritalama var, güncelleme sonradan geliyor. Çok güzel bir özellik. Sağ üst köşede + işareti olan yerden bölgesel temizleme ayarı yapabilirsiniz.
2) Bazen şarj ünitesini bulamıyor. Kolay bulması için şarj standının sağında ve solunda 50’şer cantimetrelik boşluk olması gerekiyor. 3) Haritalama için bütün evi süpürme için hazırlamanız gerekiyor. Şarj standa iken başlatıp bütün kapıları açmanız gerekiyor.
4) Deneysel özellikler menüsünden “harita kayıt modunu” açmanız gerekiyor.
5) Bütün temizlik geçmişini görebilirsiniz.
6) Servis programı menüsünden yedek parçaların değişme zamanını görebilirsiniz.
7) Uzaktan kumanda programı var. Komuta edebilirsiniz.
8) Yazılımı güncellerseniz son versiyonu kullanabilirsiniz.
9) Ek ayarlar menüsünden telefonun ana ekranına kısayol ekleyebilirsiniz.
10) Yardım menüsünden cihazla ilgili her türlü soruya Türkçe ulaşabilirsiniz.
11) Mi Home uygulamasına kurduktan sonra Türkçe dilinde işlem yapabilirsiniz. Menü Türkçe.
12) Son 1.5 ayda sadece 1 defa büyük süpürge açıldı. Kesinlikle çok faydalı bir cihaz. Evimdeki en faydalı ürün dersem abartmış olmam. Özellikle çocuk varsa inanılmaz kolaylık sağlıyor.
13) Çok güzel bir temizleme yapıyor, çöp haznesi 0,6 litre. yeterli oluyor. Bazen biraz alamadığı yerler oluyor. Ancak tekrar çalıştırınca çok temiz oluyor. 10 cm. derinliği olan her yere giriyor. Özellikle koltukların ve yatağın altını süpürgesi inanılmaz güzel bir şey. KESİNLİKLE TAVSİYE EDİYORUM. ÇOK MEMNUN KALINACAĞINA ŞÜPHEM YOK.”

Ayrıca bu ürünlerin dışında başka bir robot süpürge almayı düşünüyorsanız. En İyi Robot Süpürge Nasıl Seçilir? Robot Süpürge Rehberi inceleyebilirsiniz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık