En İyi Televizyon Markası Hangisi? En İyi Tv Markası Sıralaması

en iyi televizyon markası hangisi

Yeni bir televizyon almak günümüzde artık daha zor olabilmektedir. Piyasadaki çok farklı modellerle nereden başlayacağınızı bilmek zor olabilir. İşleri daha da karmaşık hale getirmek için yeni markalar son yıllarda popülaritesini önemli ölçüde arttırdı. Bütün bu durumlar içerisinde hangi marka televizyon almalıyım ? ya da en iyi televizyon markası hangisi gibi soruların cevabını bulmak müşteriler için karmaşık bir hale gelebiliyor.

Akıllı özelliklerden tasarıma, her markanın kendi işini yapma şekli farklıdır. Her markanın ve televizyonun kendine özgü bir özelliği olabilmektedir. Türkiye’deki en iyi tv markası hangisi öğrenmek için içeriği okumaya devam edin. Siz değerli ziyaretçilerimize televizyon seçiminde işinizi kolaylaştırmak için en iyi tv markaları listesi hazırladık.

Piyasada bir çok marka ve model var ve hepsi rekabet içerisinde Peki siz bu kadar marka içerisinde hangi televizyon markasını tercih etmelisiniz? Biz bu markaların kalite, işletim sistemi(Smart Tv), servis ağı ve müşteri memnuniyeti gibi birçok açıdan güçlü ve zayıf yönlerini değerlendireceğiz. Bu sayede en iyi televizyon markası hangisi? Ya da en iyi tv markası tavsiyesi gibi sorulara cevap bulmuş oluruz.

1- Sony (Japonya)

1960 yılında Sony ilk transistörlü TV ile piyasaya giriş yaptı. O zamandan beri her zaman teknolojinin en büyük TV üreticilerinden biri haline geldiler. 2018’de ürün gruplarını birleştirdiler ve bu durum tüketicilerin bir TV seçmelerini kolaylaştırdı. Sony, tüm pazarlara yayılmıştır ve çok temel 4k giriş seviyesi TV’den TV tutkunları için teknolojik olarak en gelişmiş OLED TV’lere kadar her ihtiyaç için bir ürüne sahiptir.

Sony, diğer üreticilere kıyasla sağlamlık ve görüntü kalitesine daha yüksek bir öncelik verir. Dizilişindeki tüm TV’ler sağlam bir yapıya sahiptir. Kaliteli görüntüye ve düşük çözünürlüklü içeriğin mükemmel bir şekilde yükseltilmesine sahiptir. Sony, televizyonlarının çoğunu Android TV 8.0’a yükseltiyor. Bu, çok sayıda uygulamayla Google Play Store’a erişim sağlamasının yanı sıra, önceki sürümü olan Android 7.0’dan çok daha hızlı çalışır ve Sony’nin en büyük kusurlarından birini çözer: İşletim sistemi yanıtı.

Sony’nin 2018 ve yeni 2019 dizisi sadece 4k TV’leri içeriyor. Bununla birlikte, Sony’nin kadrosunda herkesin ihtiyaçlarını karşılayacak TV’ler var. Ayrıca Tüm OLED’lerde yeni ‘X-Wide Angle’ katmanı sayesinde daha geniş görüş açıları dahil olmak üzere hemen hemen her kullanımda mükemmel performans sağlayan Sony’nin en iyi LED / LCD TV’sini , Sony Z9F’yi seçebilirsiniz .Bu yeni teknoloji Sony X950G’nin daha büyük varyantlarına da dahil edilmiştir.. Bu, 85 inç’e kadar çok büyük boyutlarda kullanılabilen ve çoğu insanı performansından memnun edecek harika bir TV. Son olarak, Sony serisinin alt ucundan, giriş seviyesi Sony X750F , geniş ekrana sahip IPS TV olarak öne çıkıyor açılar ve iyi resim kalitesi sunuyor.

Sony artık eskisi kadar sık televizyon çıkarıp popüler olmasa da ürettikleri tvler hala piyasadaki bir çok televizyondan daha kaliteli. Bu yüzden en iyi televizyon markası listesinde birinci sırada yer almasını sağlıyor. Kalite olarak en iyi televizyonları üretiyor diyebiliriz ama servis ağı biraz zayıf kalıyor.

2- Samsung (Güney Kore)

Samsung, TV endüstrisinde iyi bilinmektedir. Küçük 720p bütçeli televizyonlardan son zamanlarda piyasaya çıkan 8k birinci sınıf televizyona kadar geniş bir model yelpazesine sahiptir. Samsung modellerinin çoğunun görüntü kalitesi harika ve TV’ler, Samsung’un bu alandaki geliştirmeleri için yaptığı araştırmanın sonucu olan çok iyi akıllı özelliklerle donatılmıştır. Samsung’un akıllı platformu Tizen OS, piyasadaki en iyiler arasında. Samsung her yıl performanslarını artırmak ve öne çıkmasını sağlamak için TV’lerine yeni yenilikçi özellikler ekliyor. Samsung bu yıl daha düşük kontrast oranı pahasına görüntüleme açıları geliştiren ‘Ultra Viewing Angle‘ teknolojisini tanıttı. En son modellerine, Samsung Q90R, Samsung Q80R ve 8k Samsung Q900R modeline dahil edildi.. Yakın zamanda eklenen bir diğer ek ise, TV’nizi bir sanat eserine dönüştüren ‘Ortam Modu‘.

Samsung her zevke, her oda büyüklüğüne ve her cüzdana uygun TV’lere sahiptir. Samsung Q90R, etkileyici görüntü kalitesi, olağanüstü HDR performansı ve benzersiz oyun özellikleri ve performansıyla şirketin amiral gemisi. Orta sınıf kategoride, yeni Samsung RU8000 mükemmel bir oyun performansı sunuyor, ancak geçen yılki NU8000’in genel performansıyla uyuşmuyor . Her iki TV de çeşitli boyutlarda gelir. Bütçe kategorisinde, Samsung, Samsung RU7100’ü  40 ” ile 75″ arasında değişen boyutlarda sunuyor . RU7100, bütçe fiyatına rağmen hala iyi bir görüntü kalitesi sunuyor ve daha pahalı modellerde bulunan aynı akıllı platformu kullanıyor.

Samsung televizyonlar genelde yenilikçi ve teknolojik gelişmeleriyle ünlüdür. Piyasada her kesime ve her bütçeye uygun televizyonlarını bulabilirsiniz. Bu yüzden en çok satış yapan televizyon markaları arasında. Samsung Televizyon markasının servis ve müşteri memnuniyeti açısından tavsiye edilebilecek en iyi televizyon markası arasındadır. Samsung tvler genel olarak tam bir fiyat performans canavarıdır. Bu yüzden çok tutuluyorlar.

3- LG (Güney Kore)

en güvenilir çamaşır makinesi markası

LG, OLED TV’leri üreten ilk TV üreticilerinden biridir. Yaygın teknoloji, TV’lerin ayrı ayrı pikselleri kapatmasını sağlar. Böylelikle mükemmel siyahlar sunar ve resim kalitesini büyük ölçüde arttırır. LG’nin dizinin düşük kalitedeki TV’leri daha ucuz ancak performansları iyi değil. Bu yüzden bütün modelleri kalitelidir ya da bütün modelleri alanının en iyisidir diyemiyoruz.

Diğer markalarla karşılaştırıldığında LG LED TV’ler daha önce açıklandığı gibi IPS panelleri sayesinde çok düşük giriş gecikmesine ve daha geniş görüş açısına sahiptir. Bu özellikler PC monitörü olarak kullanmak için onları iyi bir seçenek haline getirir. Ne yazık ki düşük kontrast oranı siyahlar gri gibi görünmeye meyilli olduğu için karanlık oda performansını azaltıyor. 

LG ayrıca birinci sınıf OLED TV’leriyle ünlüdür. Bununla birlikte LG düşük bütçeli IPS TV’lerden başlayarak olağanüstü görüntü kalitesi ile pahalı ve aynı zamanda yüksek performanslı OLED TV’lere her bütçeye uygun televizyon üretmektedir. Mutlak en iyi kaliteyi sunan LG TV’ler 2019 OLED TV’lerdir. Şimdiye kadar, LG C9 ve E9 modellerini olağanüstü görüntü kalitesi, mükemmel hareket yönetimi ve düşük giriş gecikmesi ile oyun performansı açısından değerlendirdik. Üst orta sınıf kategoride, geniş görüş açılarına ve mükemmel düşük giriş gecikmesine sahip.

LG televizyonlar da Samsung gibi televizyon piyasasında satış hacminin büyük bir bölümünü ele geçiren firmalardan biri. Geniş fiyat yelpazesi sayesinde her kesime televizyon satabilmektedirler. Hangi marka televizyon almalıyım sorusunu genellikle Samsung ve LG marka televizyonları alırken yaşanmaktadır. Çünkü fiyatları ve özellikleri genellikle birbirlerine yakın televizyonlar üretiyorlar. Aynı şekilde LG markası da televizyonlarında fiyat performans dengesini yakalamış durumda. Servis ağı gelişmiştir. Müşteri memnun etme eğiliminde olan bir firmadır. Tv tavsiyesi isteyen kişilere genellikle Samsung ve LG marka televizyonlar tavsiye edilir. Bunun nedeni fiyat performans açısından uyumlu olmalarıdır.

4- Vestel (Türkiye)

Vestel 1984 yılında Türkiye’de kurulmuş ve fabrikası Manisa’da bulunan beyaz eşya ve elektronik şirketidir. Vestel Replay TV adlı dünyada ilk kez kayıt yapabilen televizyonu üreterek yüksek teknolojiye verdiği önemi ve yenilikçiliği ile ön plana çıkmaktadır. Ayrıca Vestel televizyon piyasasında avrupa pazarının %23’lük bir bölümünü ürün ihraç etmektedir.

Vestel markası diğer beyaz eşya modellerinde pek tavsiye edilmeyebiliyor. Hatta bazı kesimler Vestel’e beyaz eşya konusunda ön yargıyla yaklaşabiliyor. Fakat televizyon konusunda bu durum çok farklı. Çünkü Vestel diğer beyaz eşya modellerinin aksine televizyon üretiminde çok kaliteli işler başarıyorlar. Vestel televizyon anakartlarını kendi üretiyor ve panel olarak LG’nin panellerini kullanıyor. Baktığınız zaman belki bazı modellerde LG ve VESTEL marka tvler arasında bir fark göremeyebilirsiniz.

Peki o zaman neden LG değil de Vestel almalıyız diye düşünebilirsiniz. Bunun net bir cevabı var UCUZLUK. Vestel her ne kadar LG’nin panellerini de kullanıyor olsa LG’ye göre daha ucuz televizyonlar üretip satıyor. Bir müşteri kararsız kaldığında genelde ucuz olanı seçme eğiliminde olmaktadır. Ucuz ve kaliteli bir televizyon istiyorsanız sizin için en iyi tv markası kesinlikle Vestel olacaktır. Yerli bir marka olduğu en iyi televizyon tavsiyesi olarak Vestel televizyonları almanızı öneriyoruz.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık