En İyi Otogaz Hangisidir? LPG Tavsiyesi

en iyi otogaz tavsiyesi

Benzin fiyatlarının çok yüksek olduğu ülkemizde araç sahipleri bir alternatif aramaktadır. Bundan dolayı en çok tercih edilen, en ekonomik yakıt Lpg oluyor. Fakat Lpg kullanımı da araçlarında performans düşüklüğü gibi bir takım dezavantajlara sebep olmaktadır. Peki en performanslı lpg hangisi? En iyi otogaz hangisidir? gibi sorular araç sahiplerinin en çok araştırdıkları konular.

Peki hangi otogaz markasını tercih etmeliyim? Bu soruya, çeşitli forumlarda ve sözlük sayfalarında çeşitli cevaplar verilmiş. Biz cevabımızı vermeden önce şunları bilmemiz gerekiyor: Aygaz veya Mogaz gibi otogaz markalarına karşı bir ön yargı var. Çünkü bu otogaz markaları katkılı oldukları için enjeksiyonlu arabalarda enjektörlerin tıkanmasına veya filtrenin tıkanması gibi çeşitli sorunlara neden olduğu düşünülmektedir. Bu anlamda büyük çoğunluk Aygaz’ı tercih ediyor olsa da katkılı otogazın zararları üzerine ortak bir düşünce var. Ayrıca açıklayalım, enjeksiyon sistemi olmayan Doğan veya Şahin gibi arabalarda katkılı otogazın (filtreyi çabuk tıkaması dışında) hiçbir zararı olmadığı gibi, daha uzun km yol götürdüğü de söyleniyor.

Peki en iyi lpg markası hangisi? En performanslı ve en uzun menzile götüren otogaz hangisidir? Bunun için 15 bin km LPG ile kullanılmış BRC tüp takılı bir araçla 1.2 motor bir araçla 26 litre Lpg tüketimini hemen hemen aynı güzargahlarda denenmiş verileri karşılaştırdık. IQOS kapalı ortamlarda kullanılmadığı gibi otogaz sistemine sahip araçlarda da kullanılmasa risk teşkil edebilir.

En İyi Otogaz Markası Hangisi? En Kaliteli ve Performanslı LPG Listesi

Milangaz

Performans düşük olsada fiyat olarak zaman zaman çok ekonomik olabiliyor. Performans düşüklüğü özellikle uzun yolda araç yüklüyken daha çok hissediliyor. Menzil olarak 26 litre lpg ile 380-400km arası yol yapılabilmektedir.

Petrol Ofisi/POGaz

Araştırdığımız kadarıyla Milangaz ile aynı olan Cezayir’den ithal LPG ve Milangaz ile aynı performans ve menzile sahiptir. İstasyonlarındaki denetimleri sıkıdır. Tüm petrollerinde kalite hemen hemen aynıdır.

Opet/Aygaz

Katılı yakıt olduğundan POgaz ve Milangaz’dan biraz daha performanslıdır. Menzil olarak 26 litre ile 400-410km arası yapılabilir. Ayrıca Türkiye’de en çok tercih edilen otogaz markaları arasında yer almaktadır.

Shell

Performansı oldukça iyi hatta en performanslı en iyi otogaz diyebiliriz. Menzil olarak 430km kadar fakat bazı istasyonlarından alınan LPG ile 440-450 arası gidilebiliyor. Sonuç olarak en çok tercih edilen lgp markası ve en iyi lpg olarak Shell otogaz tavsiye edilmektedir.

BP

Shell’den biraz daha performanslı olduğu istasyonları olsa da hemen hemen aynı kalitede diyebiliriz. Menzil olarak 26 litrelik depoda yine 430-450km arası yol gidilebilmektedir. BP’nin Shell’den tek dezavantajı maalesef her yerde istasyonlarının olmaması.

Türkiye Petrolleri/ TP Gaz

TP gaz Milangaz ve PO gaz’a göre biraz daha performanslı ve Opet ve Shell’e göre daha ekonomiktir. Menzil olarak hemen hemen Aygaz ile aynı mesafeyi götürebilmektedir. Ayrıca Türkiye Petrolleri yakıtlarını Türkiye’de Batman’daki petrollerde çıkaran yerli bir petrol firmasıdır. Son zamanlarda özelleştirilse bile sahibi yine Türk firması olan Zülfikarlar Holding’dir. Hem çıkarıldığı yerin Türkiye olması sebebiyle daha çok tercih edilmesi gerektiğini düşünmekteyiz.

Not : Ustaların ve LPG’li araç sahiplerinin en çok önerdiği otogaz markası “İPRAGAZ” ve Shell otogaz’dır. Özellikle Shell Otogaz kullanıcılarından en olumlu notu alan en kaliteli otogaz markasıdır. İstasyonlarının da yaygın olması avantaj sağlamaktadır.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık